Talent archief

Basisschool Het Mozaiek probeert eruit te halen wat erin zit. Een prachtig slogan, die vraagt om beweging, ontwikkeling binnen de school, binnen het team. We proberen kinderen zo goed als mogelijk uit te dagen op het eigen niveau. Dat is niet altijd even gemakkelijk. We proberen, in samenwerking met ouders, ons te blijven ontwikkelen. Een onderdeel hiervan is Toptalent.  In de bijlage hebben we informatie geschreven over de visie van "Het Mozaïek", de ambitie in ontwikkeling. Klik hier om te lezen hoe we dit schooljaar sturing geven aan kinderen die meer aankunnen. 

Lees verder

De foto's zeggen genoeg. Met vooral dank aan een enthousiaste moeder, Mirjam Streumer, die iedere keer de groep, op strategisch gebied, de hersenen laat kraken.

Lees verder

In maart hebben wij als Mozaiek weer meegedaan met de landelijke reken- en wiskundewedstrijd. Er deden ruim 25 kinderen mee waaronder ook een aantal kinderen die als duo de opgaven hebben gemaakt. Er waren drie niveaugroepen. Groep 4, groep 5/6 en groep 7/8
Eind mei kwam de uitslag binnen! We zijn heel trots om hier te melden dat er twee kinderen met een heel hoge score waren!

Lees verder

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 4 in het plusgroepje hard gewerkt aan het schrijven van een verhaal. Met een woordwolk zijn de eerste verhaallijnen bedacht; waar speelt het verhaal zich af, wie zijn de personages, wat gebeurt er en hoe loopt het af.
Daarna zijn de kinderen op de computer aan de slag gegaan met het verhaal te schrijven en er plaatjes bij te zoeken of een tekening bij te maken.

Inmiddels zijn we met een nieuw project begonnen maar daarover later meer.

Klik hier voor wat de kinderen voor moois hebben gemaakt. 

Lees verder

Strip tekenen

Nine Mesie en Sannah Liza Owez uit groep 7 maakten deze mooie strips over de TerrorOehoe uit Purmerend. Dit was een opdracht bij Nieuwsbegrip die zij heel mooi uitwerkten. Klik hier of hier.

Opkikkertje!

Klik hier voor over het werkgroepje van kinderen uit groep 1/2.

In de eerste periode van het jaar hebben de kinderen van groep 8 hard gewerkt aan een eigen kinderboek.

Daniël en Sander werkten samen aan het verhaal ‘Wraak’.
Thirza en Lucas schreven het verhaal ‘Wanted’.
Myrthe hielp Lotte met het verhaal ‘Missie 1.8: boek’.

Lees verder

In de bijlage vindt u een stukje over werkgroep 2 en 3. Het is geschreven door Mirjam Streumer. De foto's laten betrokken kinderen zien. Mooi.

Lees verder

Het volgende stukje is geschreven door:

Luuk, Lucas, Simon, Jasper, Daan, Jisse en Lianne

Scheikunde is proefjes doen. We hebben gekeken en besproken wat Scheikunde is. Hiervoor hebben

we een woordweb gemaakt.

Lees verder

In groep 4 zijn we nu helemaal dol op slakken en wormen. In de klas staat een groot afsluitbare bak en we zien en leren er veel van.

Lees verder

Vandaag hebben we zelf een kompas gemaakt, met veel uitleg over magneet en landkaart, was boeiend!

Lees verder

Op een onbewoond eiland....Het is een gezellig en afwisselend project.Jesse en Ivan leerden de jongens bootjes maken, Wouter en Christiaan vonden het erg spannend om de boot te laten zinken,  ze vulden de boot met blokjes en keken welke boot het sterkste was, prachtig! Madelief en Angelo leerden een mindmap maken. Anna, Robin en Luuk wilden graag spelletjes doen, daarna leerden zij bootjes vouwen en mindmappen. Tussendoor heeft Wouter een zoek voorgelezen die Madelief bij de bib had uitgekozen. Daar was veel aandacht voor en de vragen werden samen beantwoord. Heel leuk om ze te zien luisteren en nadenken.

Misschien kunnen er volgende week al een paar jongens starten met het maken van een kompas en Anna wil zeker verder met de mindmaps. 

Lees verder

Contact

PCB Het Mozaïek Houten
Chris Roseboom (dir.)
Ashwin Hartman (adj. dir.)

Glazeniersgilde 18
3994 BM Houten
Tel. 030-6343757
Email: infomozaiek@fluenta.nl

Agenda

Er zijn op dit moment geen agendapunten.

Partners