We zijn trots op... onze leerlingen!Wij zijn trots op..... het feit dat we een Kanjerschool zijn!Wij zijn trots op.... de crea middagen!We zijn trots op... onze moestuin!
We zijn trots op... onze leerlingen!

Wij zijn trots op..... het feit dat we een Kanjerschool zijn!

Wij zijn trots op.... de crea middagen!

We zijn trots op... onze moestuin!

U bent hier:  Home  >  Groepen  >  Archief groepen 2016-2017  >  Groep 6a

Groep 6a

meester Kees en juf Ayla 

Lees verder

Ter gelegenheid van de verjaardag van meester Kees hielden we een speurtocht in het Oude Dorp. De speurtocht was voorbereid door vier van onze leerlingen. In het speurtochtboekje waren historische foto’s verwerkt en vragen over het Oude Dorp. Het was prachtig weer en onderweg mochten we een ijsje kiezen. Wat een geweldige middag!

Lees verder

In het kader van ons Da Vinci project over krokodillen gingen we op excursie naar Nieuw Wulven. In dat natuurgebied zouden we een ander reptiel kunnen tegenkomen: de ringslang. Bioloog en natuurfotograaf Peter van Wieringen ging met ons op stap. De ringslang liet zich niet zien, maar Peter wist ons er toch veel over te vertellen. Ook vertelde hij over een aantal andere dieren en planten in dit gebied. Hij ving met blote handen een kikker en leerde ons hoe je probleemloos een brandnetel kunt aanraken. Een leerzame ochtend!

Lees verder

Wij kregen 12 januari bijzonder bezoek van Paul Toes van ‘(S)cool on Wheels’. Dit voormaligelid van het Nationaal rolstoelbasketbalteam (afgelopen zomer nog actief bij de Paralympische spelen in Brazilië) heeft ons de hele ochtend lesgegeven. We begonnen met een fantastische gymles waarbij we konden ervaren hoe het is om hindernissen te nemen met een rolstoel. Eén van ons was daar uit eigen ervaring al heel bedreven in. De gymles werd afgesloten met pittige potjes rolstoelbasketbal. Daarna ging Paul mee naar school. Daar vertelde Paul ons over leven met verschillende soorten beperkingen. Hij beantwoordde daarbij alle vragen die bij de kinderen opkwamen. Ten slotte deelde hij ook nog diploma’s uit. Sommige kinderen verzuchtten na afloop dat dit wel de leukste les van hun leven was. Een andere leerling zou graag het komende schoolreisje inruilen voor nog zo’n ochtend ‘Scool on Wheels’.

Lees verder

In de decembermaand is er heel wat afgeknutseld in groep 6a. Zo zijn we afgelopen week druk geweest met het maken van een besneeuwd huisje voor ons winterdorpje. Vooral ’s morgens bij binnenkomst, wanneer de tl-lampen nog uit zijn, is het heel sfeervol. Het eerste kwartier proberen we dat sfeertje vast te houden. We hebben een kussen en zaklantaarn mee en zoeken een plekje om heerlijk te kunnen lezen. De knetterende ‘openhaard’ op het digibord maakt het geheel compleet.

Lees verder

De afsluitende middag van de Kinderboekenweek was een feest. Heel wat opa’s en oma’s hadden de moeite genomen om naar onze school te komen. En dat niet alleen. Ze hadden zich ook voorbereid met mooie verhalen en prachtige spulletjes van vroeger. Zo kregen we oude rapporten en leesboekjes te zien. Vertelde een oma over haar meegebrachte geborduurde merklap en werden we voorgelezen uit Paulus de boskabouter. Ook ondeugende verhalen ontbraken niet. Ter afsluiting was er de high tea waarbij opa’s, oma’s en kinderen verwend werden met door ouders gemaakte lekkernijen.

Lees verder

Contact

PCB Het Mozaïek Houten
Chris Roseboom (dir.)
Jojanneke Neven (adj. dir.)

Glazeniersgilde 18
3994 BM Houten
Tel. 030-6343757
Email: infomozaiek@fluenta.nl

Koersplan Stichting Fluenta

Bekijk hier het fantastische Fluenta filmpje!

Partners