We zijn trots op... onze leerlingen!Wij zijn trots op..... het feit dat we een Kanjerschool zijn!Wij zijn trots op.... de crea middagen!Wij zijn trots op.... Engels vanaf groep 1!We zijn trots op... onze moestuin!We zijn trots op... onze prachtige school!
We zijn trots op... onze leerlingen!

Wij zijn trots op..... het feit dat we een Kanjerschool zijn!

Wij zijn trots op.... de crea middagen!

Wij zijn trots op.... Engels vanaf groep 1!

We zijn trots op... onze moestuin!

We zijn trots op... onze prachtige school!

U bent hier:  Home  >  Groepen  >  Groep 1/2a
Groep 1/2a

Groep 1/2a

Lees via deze link alle (praktische) informatie over de groep. 

Lees verder

Hoe ziet de boom er in de herfst uit, de stam, de bladeren, de takken , de schors en de wortels? Kleuters zijn bijzonder goed in het ‘zich verbeelden’ en ‘verwonderen’. Ze kunnen heel goed ‘stil staan’ en genieten van de dingen en de prachtige kleuren om hen heen. We hebben paraplu's gevouwen, bomen geknipt en geplakt en ook spinnen en egels mochten niet ontbreken. We hebben zelfs een stilleven gemaakt met verf of ecoline.

Lees verder

We willen graag dat iedereen met plezier naar school gaat en zich veilig voelt. Deze klassenregels bespreken we regelmatig met de kinderen. Op onze school gebruiken wij de methode “De Kanjertraining”. Een methode die door de hele school gebruikt wordt.

Iedereen wil graag vrienden hebben, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend, hoe maak je 'een vriend', wat doe je wanneer je beste vriend gaat verhuizen of wanneer je vriend de afspraak vergeten is? Hoe leer je elkaar kennen en vertrouwen?
De  Kanjertraining kiest voor een wereld van vertrouwen. Hoe probeer je een oplossing te bedenken wanneer het even niet goed gaat, hoe maak je de juiste keuzes, hoe leer je samenwerken?

Lees verder

Het is alweer een tijdje geleden, maar voor de herfstvakantie werkten wij over 'vriendschap', het thema van de Kinderboekenweek.De kleuters uit groep 1/2a hebben dit thema afgesloten met het bakken van 'vriendschapskoekjes', samen met leerlingen uit groep 7.

Het bakken gebeurde onder deskundige begeleiding van Els, de oma van Diam en Joyce, de moeder van Sophie. Onze prachtige keuken werd hiervoor gebruikt. In de middag kwamen de leerlingen uit groep 7 hun eigen geschreven verhaal over "Haas en Pad' voorlezen aan de kleuters. Tijdens het voorlezen en luisteren kon er genoten worden van de zelfgebakken koekjes. Het was een gezellige dag, met dank aan Els en Joyce en de leerlingen uit groep 7.
Bekijk via deze link de foto's. 

Lees verder

Woensdag 3 oktober 2018 vond de opening plaats van de Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom er bij!!

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

Vriendschap is voor kinderen net zo belangrijk als eten en drinken. Als je vrienden hebt, hoor je erbij. Dan stel je iets voor. Echte vrienden hebben elkaar iets te bieden. Je kunt je verhaal kwijt, samen dingen ondernemen, delen en elkaar helpen.
Bekijk ook zeker de foto's!

Lees verder

Kleuters kunnen heel onbevangen kijken en praten over wat ze zien of horen.

Via deze link leest u alle informatie en daarbij staan foto’s van diverse schilderijen waar kleuters naar gekeken hebben en hun eerste indruk leerden verwoorden. “wat zie je, wat gebeurt er, hoe weet je dat, wat vind je van de kleuren die de schilder heeft gebruikt, hoe weet je dat…., wat valt je op…”. Vragen die gesteld kunnen worden bij het kijken naar kunst.

Lees verder

Kleur en vorm staan deze weken centraal. Ook praten we over ‘jarig zijn’, de cirkel van de tijdlijn. 

Bekijk gerust alle foto's. 

Lees verder

Daar zijn we weer….

Na zes weken afwezig te zijn geweest, gaan we weer naar school. Spelen en werken. Een nieuwe start!

In de eerste schoolweek keken we terug op de vakantie. Wat was het fijn. Genieten van zon, zee, strand, bergen, bos, en elkaar. Op reis in het buitenland of binnenland. Genieten van rust en niks moet. En dan… dan zijn die zes weken van echte vrijheid voorbij en gaan we weer naar school. Voor een aantal van ons is het naar school gaan bekend. Voor anderen is het voor het eerst.

Wat was het spannend  die eerste maandag. Voor iedereen. Maar wat een vrolijke gezichtjes en wat een stuiterende kinderen. Iedereen had er zin in.

Klik op: 'lees verder' en bekijk de foto's!

Lees verder

Contact

PCB Het Mozaïek Houten
Chris Roseboom (dir.)
Jojanneke Neven (adj. dir.)

Glazeniersgilde 18
3994 BM Houten
Tel. 030-6343757
Email: infomozaiek@fluenta.nl

Koersplan Stichting Fluenta

Bekijk hier het fantastische Fluenta filmpje!

Partners